16 september 2020

The brainless frog: Att sälja in sig,som ulv i fårakläder!

The brainless frogs flow-iga baktankar. Nr.4:

Försäljare i all ära? Men visst är dom jobbiga. Snudd på påflugna. Åtminstone, dom som jag har råkat ut för. Det är ju, en hel del. Alltifrån, dörrknackande dammsugsförsäljare, säljare av både svenskt lexikon, och nordisk kriminalkrönika. Till dom, oborstade telekom säljare. Självklart, så har dom sina direktiv. Och provisioner, på allt dom säljer. Att jobba in, en stor och trygg kundkrets. Kanske var lättare förr, än nu i nutid? Där både villkoren, och förutsättningarna ser helt annorlundare ut. På liv och död. Kniven på strupen.

Eftersom jag har själv, har jobbat. Hiskligt länge, inom livsmedelsbranschen. Då vet jag exakt, hur säljarna fungerar. Hur dom jobbar, vad dom är ute efter. Personligen, så hade jag mina mallar redan klara. Så allt var på mina och ledningens villkor, vad som skulle komma in i sortiment. Allt var centralstyrt. Förutom, dom så kallade "hyllvärmarna". Som man själv, kunde modulera med på lokalnivå. Ett synnerligen, trevligt och givande jobb. Så länge det varade.

Reagerade när någon på teven. Skulle träffa en säljare, på ett teknikvaruhus. En som såg snäll ut? Ok, då. Kanske dom redan hade, gallrat bort dom elaka? Kvar blev endast, dom snälla ulvarna i fårakläderna. Som med berått mod. Lätt skulle kunna sluka både, mormor och hennes moster i ett nafs .Allt för att sälja, exempelvis en högteknologisk brödrost .Den enes bröd, den andres död. Således, hårda bud i säljarbranschen.