16 september 2020

Super cc.kent: Bland rabarber äpplen, och psykotiska tanter!

 Super cc.kents dallriga aladåb analyser. Nr.9:

Herregud, så många konstiga snubbar. Man kom kontakt med, under min tonårsperiod på 70-talet.Minns speciellt en argsint tant, som bodde i närheten av vår skola. Den tanten, var inte att leka med. Det gjorde hon, med oss. Oavsett, om vi ville det eller inte. Hon hade titulerat sig, som områdets skräcktant .En titel som hon behöll, så länge jag kan minnas.

Även i närheten, av det vi bodde. På den tiden, ett så kallat framtidsområde. Låg ett riksbekant mentalsjukhus .Där dom intagna, stod och skrek klängandes som vildar i staketen. När vi cyklade hem, från plugget. Våra oskyldiga bus, bestod i. Att klättra över dom höga staken, och palla både rabarber och äpplen. Då ganska oskyldigt, även mätt. Med den tidens mått.

Denna här argsinta tanten, som förövrigt hette Ebba. Var en bastant tant, med klara psykiska besvär. Men hon bodde kvar, i egen lägenhet. Varför vet jag inte? Ingen hemvårdare, vågade åka dit. Hon borrade dessutom upp ett hål, på sin ytterdörr. Med en drillborr. Hon ville ha ett tittöga, punkt slut .Den kvinnan, tog oftast lagen i sina egna händer. Alla runt omkring, människan var livrädda.

När damen i fråga, skulle åka buss satt hon längst bak. Alla andra klev av. Oftast, fick hon åka buss själv upp till stan? Vilket var ganska förspänt på den tiden. En riktig donna, var hon allt. Hon rappade till oss, med käppen .När vi cyklade, för nära henne. Den argsinta ,och smått psykotiska människan .Var en adrenalinkick ,i min ungdomstid. Idag ,kan jag tycka att mentalvården svek. Lät tanten ,gå mot sitt bittra öde. Utan vare sig, vård eller omsorg.